Ketjun historia
Päiväys | Käyttäjä | Toiminto | Kommentti |
---|---|---|---|
Ei tuloksia |
Ehdotan, että ne, jotka haluavat tuottaa järveä koskevat vapaamuotoiset lisätiedot nykyisessä järjestelmässä, perustavat vaikka Googleen verkkosivun, johon kirjoitellaan kokoukset ja pöytäkirjat. Järven pääsivulle voi laittaa Aiheesta muualla -kohtaan tällaista lisätietoa.
Lisäksi ehdotan, että ne, joilla on täsmätietoa järvestä, kirjoittavat Järviwikin rinnalla http://knol.google.com :iin rinnakkaista sivua, josta tuodaan tietoja Järwiwikiin ajan kanssa.
Linnunpesät, lahdelmat, lintutornien, veneiden, laitureiden paikat, poukamat jne. voi puolestaan laittaa vaikka Google Fusion Tables:iin. http://www.google.com/fusiontables/Home?pli=1 ja edelleen Järwikikistä linkki sopivaan Googlen palvelun linkkiin.
Jotta tuotokset olisivat luettavia, muistettehan laittaa myös asetukseksi "julkinen", jottei jokainen joudu Googlen puolella tekemään vastaavia asetuksia.
Ehdottaisin lisäksi, että luotaisiin vakiokenttiä, jossa esimerkiksi ympäristötarkastajien ja ympäristösihteerien tuotatuttamat vesimittaustiedot voisi laittaa vakioituihin ruutuihin. Pöyrysjärven kohdalla on olemassa Orimattilan kaupungin mittaustulokset 2001 ja 2006, mutta ei ole sellaista muodollista sivua, johon nämä tiedot voisi laittaa vakiodusti yhtenäisellä tavalla.
Toisaalta olisi hyvä, jos jokaisessa järvessä olisi erillinen osio järvenrantojen mittaustuloksille, jotka ovat ehkä pisimmät EU-tasoisilla järvenrannoilla.
Ymmärretään, ettei levätarkkailu ja amatööriornitologia oikein ole parhaimmillaan uimarannoilla, mutta juuri uimarantamittauksista saadaan melko tarkkaa tietoa järvistäkin jostain kohtaa niitä.
Tärkeää olisi se, että Päijänteen ja Pielisen ja miksi ei myös Vesijärven kokoisille järville voitaisiin järvisivuston tasoisena määrittää järven osa-alue, koska luonto ei ole samanlainen jokaisessa kohtaa Päijännettä, Pielistä tai Saimaata, vaan havainnoissa alkaa olla mieltä, jos ne pystytään kohdistamaan johonkin 10 hehtaarin - 50 hehtaarian alueeseen suuresta järvestä.
Onko Suomen ympäirstökeskuksella olemassa tarkkaa luokitusta järvenosista? Järvenosien systematisoiminen on käsittääkseni hieman tieteellinen asia ja sopisi hyvin viranomaistietoon. Ehdotan, että järven ja sen valuma-alueiden osaluokittaminen tehtäisiin järveen laskevien jokien ja ojien mukaan. Näin ollen järvenosaluokituksesta ei katoaisi vesiekologinen ja ekosysteeminen näkökulma, joka luonnonsuojelussa on keskeistä mm. asutuskeskusten, teollisuuden ja maatalouden päästöjen vuoksi. "Kaikki virtaa!".