Korostettu kommentti luotiin tässä versiossa.
Gennarbyviken
Hangon pohjoispuolella sijaitsevaa pitkää ja kapeaa entistä merenlahtea Gennarbyvikeniä ei nähdäkseni löydy tietokannasta (miksi ei?). Kuitenkin se on käsittääkseni täysin makean vedea allas, joka jo 1957 on erotettu merestä. Liitteenä ote netistä löytyvästä "BROMARV-TENHOLAN KALASTUSALUEEN KÄYTTÖ- JA HOITOSUUNNITELMASTA".
Laajemmin kysymys siis kuuluu, että millä perusteella joku allas on tulkittu järveksi JärviWIkin aineistossa? Kysymys varmaan pitäisi esittää aineiston alkuperäiselle tuottajalle, mutta kun tekijästä ei ole tietoakaan, kysytään nyt täällä.
--ako
"2.4.1 Gennarbyviken
Gennarbyviken on merenlahti, joka 1957 erotettiin merestä Stagsundin kohdalla makeanveden
saannin turvaamiseksi silloin Koverhaaraan suunnitteilla olevalle rautatehtaalle. Nykyisin
Gennarbyviken toimii paitsi Fundia Koverharin makeanvedenaltaana, myös ensi kädessä Hangon
kaupungin varavesilähteenä. (Holmberg 2000.)"
Moi,
Järviwikin järvitulkinta perustuu ympäristöhallinnon järvirekisteriin. Järvirekisteri on puolestaan koottu alunperin käsityönä joskus vuosikymmeniä sitten. Eli se voi sisältää virheitä, ja niitä korjataankin jatkuvasti.
Käytetty järven määritelmä on kuvattu täällä: Mikä järvi on?.
Tuon Gennarbyviken osalta vaikuttaa kuitenkin siltä, että se täyttäisi järven määritelmän. Se on tietty alunperin ollut merenlahti ja jäänyt sitten luokittelematta tekojärveksi, kun se on erotettu merestä.
Järvirekisterin ylläpitäjä sanoi lisäävänsä Gennarbyviken järveksi, ja lisään sen sitten myös tänne Järviwikiin. Eli kiitos (taas :-)) Ako9 tarkkaavaisuudesta.