Eri järviltä otettuja valokuvia kannattaa lisätä Järviwikiin omaksi ja muiden iloksi. Voit valita kullekin valokuvalle mieleisesi lisenssin tai julkaisuoikeuden; voit luovuttaa sen joko vapaaseen käyttöön tai vain näytettäväksi Järviwikissä tai jotain siltä väliltä. Lisää tietoa Järviwikin tekijänoikeuksista löydät sivulta: Järviwiki:Tekijänoikeudet.
Paikkasivu valokuvia varten
Valokuvat lisätään kuvauspaikan mukaiselle järven paikkasivulle. Voit valita olemassa olevan paikkasivun, jos kuvauspaikalle on jo määritelty sellainen ja jos sinulla on siihen tallennusoikeus. Kuka tahansa saa yleensä muokata kaikkia paikkoja, jotka eivät ole "asiantuntijoiden" tai "viranomaisten" ylläpitämiä.
Ellei valmista paikkasivua ole, sellainen perustetaan järvisivun alle järven kartan yhteydessä olevalla "Lisää uusi" -toiminnolla. Toiminto avaa lomakkeen, jolle syötetään paikan otsikko, lyhyt kuvaus, sijaintikunta ja koordinaatit karttaa klikkaamalla. Kun lomakkeen tiedot on täytetty, se tallennetaan "Tallenna sivu" -painikkeella ja paikkasivu on valmis.
Tallentaminen siirtää sinut uudelle paikkasivulle.
Valokuvien lisääminen paikkasivulle
Paikkasivulle valokuvia lisätään oikean palstan "Lisää/muokkaa" -valikon "Valokuvia" -linkillä. Se avaa lomakkeen, jolla syötetään yhden tai useamman valokuvan tiedot. Tyhjä lomakepohja kullekin valokuvalle tulee "Lisää toinen" -napilla.
Lomakkeella valitaan ensin "Tallenna tiedosto" -linkki, jolla tiedosto haetaan tietokoneesi levyltä. Samalla tiedostolle valitaan lisenssi, joka määrittää sen miten kuvaa saa käyttää. Kun tiedosto on tallennettu, sen nimi Järviwikissä ilmestyy lomakkeen Tiedosto-kohtaan.
Tiedoston voi tallentaa Järviwikiin myös valikon "Työkalut" -kohdan alta löytyvällä "Tallenna tiedosto" -linkillä. Jos valokuva on tallennettu tällä tavalla, voi sen myöhemmin liittää paikkasivuun kirjoittamalla tiedoston Järviwiki-nimi lomakkeen "Tiedosto" -kenttään muodossa: "Tiedosto:Valokuvan nimi".
Lomakkeen toinen kenttä on kuvateksti, johon kannattaa kirjoittaa lyhyt teksti kuvaustilanteesta tai kuvan näkymistä. Kuvateksti näkyy kuvan alla paikkasivulla.
Kun kaikki halutut kuvat on lisätty, sivu tallennetaan alalaidan "Tallenna sivu" -napilla. Ylimääräiset tyhjät lomakepohjat pitää poistaa ennen kuin sivun voi tallentaa.
Valokuvia voi myöhemmin lisätä ja poistaa ja kuvatekstejä muokata paikkasivun "Lisää/muokkaa" valikon "Valokuvia" -linkillä.
Samalle paikkasivulle valokuvien kanssa voit tallentaa myös havaintoja, tapahtumia ja linkkejä.
Valokuvien liittäminen tekstin joukkoon
Valokuvia voi halutessa myös liittää tekstin joukkoon esimerkiksi järvisivuilla. Sitä varten tiedosto pitää ensin tallentaa Järviwikiin joko valikon "Työkalut" -kohdan "Tallenna tiedosto" -linkillä tai paikkasivun "Lisää/muokkaa" -valikon "Valokuvia" -linkillä. Saman kuvan voi siis sekä liittää paikkasivuun että esittää tekstin joukossa järvisivulla.
Jotta kuvan voi liittää tekstin joukkoon, täytyy tietää sen nimi Järviwikissä. Nimi valitaan kun tiedosto ladataan Järviwikiin ja se on sama, joka näkyy "Tiedosto" -kentässä paikkasivun "Lisää/muokkaa => Valokuvia" -toiminnossa. Nimi on muotoa "Tiedosto:Valokuvan nimi".
Kun kuva on tallennettu ja nimi tiedossa, sen saa liitettyä tekstin joukkoon paketoimalla nimi kaksoishakasulkuihin, eli näin:
Tällöin kuva tulee isona. Jos kuvan haluaa pienentää, voi kuvamäärittelyyn lisätä leveyden pikseleinä:
Leveyksissä kannattaa pitäytyä vakioleveyksissä, jotka ovat: 36px, 48px, 64px, 96px, 144px, 160px, 192px ja 496px.
Jos kuvan lisäksi haluaa asemoida niin, että teksti rivittyy kuvan ympärille, niin määriteykseen voi lisätä right tai left, eli näin:
Galleria valokuvista
Useasta valokuvasta voi tehdä tekstisivulle myös gallerian. Tällöin kuvista näkyy pienet kuvat, joita klikkaamalla niistä saa koko ruudun kokoiset. Galleria merkitään näin:
Tiedosto:Ensimmäisen kuvan nimi|Ensimäisen kuvan otsikko
Tiedosto:Toisen kuvan nimi|Toisen kuvan otsikko
...
</gallery>Galleriasta ja sen tarkemmasta muokkaamisesta löytyy verkosta ohjeita englanniksi.