Niinilampi (14.915.1.022)
Järvi
Nimi: Niinilampi
Järvinumero: 14.915.1.022
Vesistöalue: Nurmaanjärven valuma-alue (14.915)
Päävesistö: Kymijoki (14)
Perustiedot
Pinta-ala: 8,39 ha
Syvyys:
Keskisyvyys:
Tilavuus:
Rantaviiva: 1,52 km1 520 m <br />
Korkeustaso:
Hallinnolliset alueet
Kunta: Mäntyharju
Maakunta: Etelä-Savon maakunta
ELY-keskus: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Vesienhoitoalue: Kymijoen-Suomenlahden vesienhoitoalue
Nämä tiedot ovat peräisin Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tietojärjestelmistä eikä niitä voi muokata. Jos havaitset tiedoissa virheitä voit ilmoittaa niistä Kahvihuoneen Virheet ja korjaukset -osastolla.
Järven erityispiirteet
Niinilampi on pinta-alaltaan 8,4 hehtaarin järvi Mäntyharjulla, Etelä-Savon maakunnassa. Niinijärvi kuuluu Nurmaanjärven valuma-alueeseen. Järvi laskee vesiään lounaispuolella sijaitsevaan Poskilampeen ja yhtyy sitä kautta Siikaseen. Lähivaluma-alueen ympäristö koostuu pitkälti metsäalueista mutta alueella on myös suoalueita, peltoa ja asutusta. (Mikkelin kaupunki, 2007)
Nykytila ja suojelu
Vuonna 2006 tehdyissä vesistömittauksissa järven fosfori- ja klorofyllipitoisuudet olivat tyypillisiä karuhkolle vesistölle. Typpipitoisuus ilmensi lievästi rehevöitynyttä järkeä. Vesi oli runsashumuksista sekä lievästi sameaa ja hapanta. Puskurikyky happamoitumista vastaan luokiteltiin tyydyttäväksi. Mittauksissa hygieeninen laatu luokiteltiin hyväksi, vaikka heinäkuun näytteenotossa suolistobakteerien määrä viittasi lievään hajakuormitusvaikutukseen. Happitilanteen osalta maaliskuun tila oli tyydyttävä mutta heinäkuussa jo hyvä. Alusvedessä todettiin niin maalis- kuin heinäkuussakin selkeä hapenvajaus, kylläisyysprosentin ollessa noin 40. Virkistyskäyttöä ajatellen Niinilammen tila oli hyvä. (Mikkelin kaupunki, 2007)
Kalat, linnut ja muu vesiluonto
Asutus ja vesistön käyttötavat
Tarut ja tositarinat
Aiheesta muualla
Lähteet
Mikkelin kaupunki, 2007. Mikkelin kaupungin julkaisuja 1/2007. www-julkaisu. Mikkelin seudun vesistötutkimukset vuonna 2006. http://www2.mikkeli.fi/fi/liitteet/02_palvelut/03_ymparisto/13_ymparistonsuojelu/vesistotutkim_2006_nettiversio.pdf Päivitetty 9.1.2007. Luettu 7.8.2014