Tuusniemen rajalla oleviin järviin tarkennuksia
Kiitos korjauksista!
Keskimmäisen korkeustaso on 81,9 m ja Likolammen sama 81,9 m. Korkeustaso näkyy järvisivulla kun valitsee kartaksi MML Peruskartta, Keskimmäisesessä karttaa pitää zoomata kertaalleen.
(Vielä tuosta valuma-alueesta sen verran, että muuten ovat kyllä mitä olen katsellut nimetty jokien/järvien mukaan (nimet yhteneväisiä Kansalaisen Karttapaikassa), ihmetyttää vain kuin tuon nimisiä jokia ei ole edes koko Suomessa (Kansalaisen Karttapaikan haulla) kuin "Leppätaipaleenjoki" tai "Viianjoki", niin miksi valuma-alue olisi nimetty niin (onko kysessä kirjoituserhe tietojen kirjauksessa?). Kyseisen valuma-alueen viimeiset joet ovat Vianjoki Likolammesta ja Leppäjoki Keskimmäisestä.)
Yst. terv.
Moi. Lisäsin noi korkeustasot. Tuosta vesistöalueen nimestä olet erittäin todennäköisesti täysin oikeassa, mutta tsekkaan asian vielä SYKEn hydrologeilta (jotta hekin saavat oikean nimen tekeillä olevaan uuteen vesistöaluejakoon)
Moi, korjasin nyt myös tuon valuma-alueen nimen. Valuma-aluejaon uudistamista valmisteleva virkamies vastasi minulle näin:
Aina olisi tietysti hyvä olla jokin selkeä perustelu valuma-alueen nimen viilaamiselle. Vaikkakaan MML:n käyttämät nimien kirjoitusasut eivät nekään aina ihan oikein ole, niin yhtenevyys MML:n nimiin voisi olla hyvä peruste. Minusta siis ainakin tuollaiset pienet kirjoitusvirheet voi korjata Wikiin, vaikka samaa korjausta ei tehtäisikään (heti tai ollenkaan) itse valuma-aluejako-paikkatietokantaan. Nimen muuttamista kokonaan toiseksi en kuitenkaan suosittelisi.
Nykyinen valuma-aluejakohan (1:50 000) valmistui jo vuonna 1991. Valuma-alueiden fysiografiset tiedot sekä nimitiedot julkaistiin myös painetussa muodossa Ekholmin Matin Suomen vesistöalueet -teoksessa. Valuma-aluejako-paikkatietoaineistoa kyllä teoriassa ylläpidetään edelleen, mutta taitaa olla aika pitkä tovi kulunut viime korjauksista (geometria tai ominaisuustieto). En tiedä, kuinka paljon kannattaa enää uhrata panoksia vanhan valuma-aluejaon päivittämiseen. Tosin jonkinlainen siirtymäaika tietysti tulee siirryttäessä vanhasta uuteen. Ja varmaan tuo vanhakin jätetään jossain muodossa saataville sen hetkisessä tilassaan.
Suunnitelmissa on julkaista uusi valuma-aluejako (1:10 000) vuoden 2016 kuluessa. Siinä tulee olemaan vanhan alle 6000 alueen sijasta yli 20 000 valuma-aluetta, joten nimeämisurakkaa olisi varsin paljon. Vanhoja nimiä ei pystyisi suurimmaksi osaksi suoraan käyttämään. Ainakaan ensimmäiseen versioon valuma-alueita ei olekaan tarkoitus nimetä. Optio nimille kuitenkin jätetään.
Ehkä siis joudumme järjestämään Järviwikissä jonkun valuma-alueiden nimeämisurakan sitten kun tuo uusi jako on valmis?